Opvang mogelijk dicht vanwege kou

20221223_111400.jpg15-12-2022 21:52 15-12-2022 21:52

Naar aanleiding van klachten van vrijwilligers heeft de ChristenUnie in de gemeenteraad vragen gesteld over de extreme kou in de vluchtelingenopvang in het paviljoen op het Sonneborn terrein in Haarlem Noord. Het resultaat is dat de vluchtelingen dit weekend op een andere locatie worden opgevangen en de opvang mogelijk zelfs gesloten wordt.

De ChristenUnie heeft de afgelopen twee weken klachten ontvangen over de enorme kou in de tijdelijke opvang voor vluchtelingen in het paviljoen op het Sonneborn terrein aan de Spaarndamseweg in Haarlem Noord. Een dag daar doorbrengen en je bent verkleumd. De mensen die daar werken kunnen na hun werkdagen naar een warm huis maar de vluchtelingen niet.

Daarom stelde raadslid Frank Visser de vraag: Ziet het college mogelijkheden wat aan de kou te doen, bijvoorbeeld door het plaatsen van heaters?

De burgemeester heeft gereageerd dat er inderdaad problemen zijn om de ruimtes goed te verwarmen. Eerst zijn extra heaters geplaatst maar ondanks het plaatsen van extra aggregaten vroegen die meer stroom dan beschikbaar was. Komend weekend worden de vluchtelingen daarom elders opgevangen. Als het probleem met de kou niet opgelost wordt dan gaat de opvang mogelijk zelfs helemaal dicht.

« Terug