Rebecca Linder jongste ChristenUnie politicus

20221215 Installatie Rebecca Linder.png15-12-2022 20:35 15-12-2022 20:35

Rebecca Linder (16) is de opvolgster van Johan Slik in de commissie ontwikkeling van de Gemeenteraad van Haarlem. Hiermee is zij de jongste ChristenUnie-politicus van Nederland en het jongste commissielid in Haarlem. Voor het eerst is in Haarlem een minderjarige benoemd tot commissielid.

Sinds kort mogen jongeren vanaf 16 jaar in Haarlem ook commissielid van de gemeenteraad worden en daar meepraten over de toekomst van onze stad. Dit is het resultaat van een initiatiefvoorstel van de ChristenUnie dat door een meerderheid van de gemeenteraad is aangenomen.

Raadslid Frank Visser: "Ik ben blij dat Rebecca zich beschikbaar heeft gesteld om de ChristenUnie te vertegenwoordigen en mee te denken binnen onze fractie. De ChristenUnie wil jongeren een stem geven want veel beslissingen in de gemeenteraad gaan over hun toekomst. Over bijvoorbeeld toekomstige woningbouw en over voorzieningen voor jongeren."

In de commissie ontwikkeling gaat Rebecca zich bezighouden met de thema’s wonen, economie, toerisme, cultuur en stedelijke ontwikkeling. Naast commissielid in de gemeenteraad is Rebecca ook lid van de medezeggenschapsraad van haar school. Na de zomer hoopt zij de starten aan een opleiding als buitengewoon opsporingsambtenaar in Amsterdam. Johan Slik blijkt actief voor de ChristenUnie. Sinds kort is hij voorzitter van de plaatselijke afdeling van de partij.

« Terug